Aantrekken en selecteren van geschikte kandidaten

Binnen iedere organisatie worden mensen aangetrokken voor openstaande functies. Het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een (vaste) baan of tijdelijk werk, moet in lijn liggen met de strategie en doelstellingen van de organisatie.

Het is onderdeel van het personeelsbeleid van een onderneming dat wordt uitbesteed aan dienstverleners actief in arbeidsbemiddeling. Een goed wervings- en selectieproces is strategisch belangrijk voor ondernemingen om concurrerend te blijven.

Proces Werving & Selectie

Bij het zoeken naar de invulling van de functies wordt gebruik gemaakt van diverse instrumenten. Afhankelijk van de wens van de klant gaat AJM plus aan de slag met de vacature door:

via-via werving, directe benadering of headhunting, eigen website of vacaturesite, print advertenties in dagbladen of specialistische bladen (bijvoorbeeld vakbladen), adverteren via internet zoekmachines, jobsites of social media, contacten met scholen en universiteiten, presentaties op beurzen, seminars en evenementen.

Daarnaast wordt onze samenwerkingspartner ingezet. Zij zijn gespecialiseerd in Werving & Selectie. Zij hebben een eigen database en een groot netwerk.

Onze kracht zit in de persoonlijke benadering. Wij willen de organisatie kennen, de sfeer proeven. Wij voeren altijd een persoonlijk gesprek voordat wij gericht gaan zoeken. Op deze wijze krijgen wij een goede indruk van de cultuur en structuur van de organisatie en weten wij wat u zoekt in een nieuwe medewerker.

Wij begeleiden de hele werving- en selectieprocedure en houden u door middel van tijdige afstemming op de hoogte van de voortgang. Hierdoor is uw tijdsinvestering minimaal en kan bij u het dagelijkse werk gewoon doorgaan. Elke vacature is voor ons maatwerk, wij gaan en staan voor kwaliteit en wij zijn pas tevreden als u dat ook bent.